مفاصا حساب
    
تعداد بازدید: 503
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1402/9/3

اصطلاح مفاصا حساب را در بسیاری از مفاهیم مربوط به حسابداری قراردادها و امور مالی شنیده اید . مفاصا حساب در لغت به معنای تسویه حساب می‌باشد و در قراردادها و موارد حقوقی به برگه ای گفته می‌شود که تا تاریخ مقرر در ازای رسیدگی به حساب مبنی بر تسویه حساب می‌باشند. مفاصا حساب در واقع برگه‌ای است که به عنوان تسویه حساب به کسی تحویل داده می‌شود که درآمد هزینه با او بوده است و در همه امور قراردادی مفاصا حساب وجود دارد و در جهت صورت گرفتن امور تصفیه، مفاصا حساب صادر می‌شود.

مفاصا حساب

در لغت نامه دهخدا مفاصا حساب به این معنی است که سندی که در تاریخ معین بعد از رسیدگی حساب به عضوی که درآمد هزینه به عهده او بوده، داده می‌شود و بعد از دریافت آن سند دیگر از آن تاریخ به بعد رقمه‌ای جز گذشته به حساب نخواهد آمد.

 در تعریف مفاصا حساب در حسابداری باید بگوییم که مفاصا حساب برگه ای است که طی آن تمام جزئیات حساب‌های بدهکاری و بستانکاری ذکر شده و مراحل تسویه حساب نیز در آن ذکر می گردد.

 

 انواع مفاصا حساب

 مفاصا حساب انواع مختلفی دارد که از این موارد می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

 مفاصا حساب ساختمان

 مفاصا حساب مالیاتی

 مفاصا حساب نقل و انتقال سهام

 مفاصا حساب خودرو

 مفاصا حساب بیمه

 

مفاسا حساب بیمه 

 به تسویه حساب کردن با سازمان بیمه تامین اجتماعی مفاصا حساب بیمه گفته می‌شود.  در طی این فرایند، نامه تسویه حساب بیمه تهیه و ارائه می‌شود. در این نامه فاکتورهای مالی و گزارش‌های ذکر شده که نشان می‌دهد با سازمان تامین اجتماعی تسویه شده است و  و به پیمانکار جهت تسویه حساب تحویل می‌گردد.

 در این روند باید حق بیمه بیکاری، درصد مکانیکی کار و درصد دستی کار محاسبه گردد. سازمان تامین اجتماعی بعد از دریافت ما به التفاوت سند یا برگه مفاصل حساب را در اختیار شخص قرار داده، همچنین باید مجموع مبالغ حق بیمه و ناخالص کارکرد کسر شده و مورد محاسبه قرار گیرد.

 

 مدارک لازم برای تسویه حساب بیمه تامین اجتماعی 

تاریخ شروع و پایان قرارداد

 نامه درخواست مفاصا حساب از طرف انتقال دهنده 

 ارائه صورت وضعیت قطعی

 اعلام مبلغ کل کارکرد بر اساس صورت وضعیت 

گواهی معرفی کارفرما 

ارائه آگهی تاسیس و صورت وضعیت قطعی 

ارائه صورت وضعیت قطعی 

ردیف پیمان و کد کارگاهی 

کپی کارت ملی و شناسنامه

اساسنامه 

ثبت ارزش افزوده 

مشخصاتی از جمله نام و نشانی کارفرما، موضوع قرارداد و مبلغ قرار داد باید در نامه ی مفاصا حساب ذکر گردد.

 

مفاصا حساب مالیاتی 

مفاصا حساب مالیاتی در واقع یعنی دریافت برگ تسویه بدهی مالیاتی، مودیان مالیاتی موظف اند پس از ارائه صورت حساب های سود و زیان، مدارک و اظهار نامه مالیاتی خود را به اداره دارایی تحویل دهند و پس از بررسی آن صورت حسابی مبتنی بر بدهی مالیاتی خود دریافت کنند که باید آن را تسویه نمایند و بعد از انجام آن می توانند مفاصا حساب مالیاتی خود را دریافت کنند.

 برای ارائه درخواست مفاصا حساب مالیاتی باید مودی  درخواست صدور مفاصا حساب را به صورت کتبی بنویسد که خواهان صدور برگ مالیات قطعی می‌باشد و پس از آن فرم‌هایی که برای ارائه مفاصا حساب نیاز است را تهیه، خلاصه پرونده و فرم گواهی موضوع ماده ۲۳۵ کامل نمایند.

 

مفاصا حساب ملک 

به ازای هر گونه نقل و انتقال صورت گرفته در کشور نیاز به پرداخت مالیات است. افراد پس از اینکه مالیات را بررسی، استعلام و پرداخت کردند، می توانند مفاصا حساب مالیاتی ملک خود را تحویل گیرند.

مدارک لازم برای دریافت مفاصا حساب 

نامه دفتر خانه

فتوکپی سند مالکیت 

سند دفتر خانه

مبایعه نامه دارای کد رهگیری

فتوکپی شناسنامه و کارت ملی فروشنده و خریدار

گواهی پایان ساختمان

صورت مجلس تفکیکی 

تقسیم نامه در صورت ملک مشاعی 

آدرس دقیق ملک مورد استعلام، خیابان، کوچه، پلاک شهرداری،به همراه کد پستی 

 

مفاصا حساب خودرو 

مشاغل مربوط به خودرو مشمول  مالیات می‌شوند و باید با مراجعه به دفاتر پیشخوان میزان مالیات را استعلام نموده و آن را تسویه کنند و در نهایت مفاصا  حساب دریافت کند.

 

 مفاصا حساب سهام

 نقل و انتقال سهام نیز مانند دیگر معاملات مشمول پرداخت مالیات می‌باشد. مالیات اعمال شده بر نقل و انتقال سهام حدود ۴ درصد ارزش سهم سهام می‌باشد و پرداخت این مالیات بر عهده فرد انتقال دهنده می باشد که پس از پرداخت این وجه و تسویه کامل، گواهی مفاصل حساب مالیاتی صادر می‌شود.

 

مفاصا حساب شهرداری

 برگه مشخص می‌شود که ملک مورد معامله هیچ بدهی خاصی به شهرداری ندارد که این بدهی‌ها شامل عوارض نوسازی، پسماند و موارد دیگر است که باید تسویه شده باشد این برگه به صورت سالیانه تنظیم و برای صاحبان املاک ارسال می‌شوند.

 

 مفاصا حساب ارزش افزوده

 تسویه حساب چند برگه ای است که گواهی می‌نماید مجموعه اقتصادی بدهی مالیاتی ندارد. در واقع مشمولین مالیات ارزش افزوده بعد از پایان هر فصل ۱۵ روز فرصت دارند تا اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده خودشان را ارائه نمایند که برای این کار ابتدا باید درخواست برگه مفاصا حساب کنند.

 

 قراردادهای مشمول مفاصا حساب

 بر اساس قانون تمام قراردادهای حقیقی و حقوقی مشمول مفاصا حساب هستند و در واقع مفاصا حساب نشان می‌دهد که تمام بدهی‌ها  تسویه شده‌اند که این بدهی‌ها با توجه به قوانین مربوط به تسویه حساب انجام می‌گردد. به طور کلی قراردادهایی از قبیل اجاره مسکن، پیمانکاری، پژوهشی و... که در آنها مبالغ زیادی جابجا می‌شود نیازمند دریافت مفاصا حساب می‌باشند.

 

 مفاصا حساب پیمانکاری

 در این مفاصا حساب لیست بیمه کارگران شاغل که تحت نظر پیمانکار فعالیت می‌نماید به سازمان تامین اجتماعی ارائه می شود.  حق بیمه برای قراردادهای پیمانکاری که شرایط طرحهای عمرانی را ندارد، ۱۵ درصد تعیین می‌شود. اگر تامین ابزار و تجهیزات به عهده پیمانکار باشد این میزان به ۷ درصد کاهش پیدا می‌کند.

 

 

از   0   رای
0

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تمام حقوق برای شرکت پارس تدبیر محفوظ می باشد |