لایحه مالیاتی
    
تعداد بازدید: 515
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1402/10/5

در این مقاله به بیان لایحه مالیاتی و نحوه نگارش و مهلت ارسال اعتراض مالیات اعلام شده و ویژگی های یک لایحه مالیاتی مناسب پرداخته شده است.

 مرجع تصمیم گیرنده در ارتباط با میزان مالیات کسب و کارها برای اشخاص حقیقی و حقوقی در ایران سازمان امور مالیاتی می‌باشد‌. این سازمان برای اشخاص حقیقی و حقوقی مالیات را در نظر گرفته و سپس برای وصول مبلغ آن اقداماتی را انجام می‌دهند. گاهاً پیش می‌آید که  افراد حقیقی یا حقوقی نسبت به مالیات تعیین شده خود اعتراض داشته باشند و سعی کنند که از حق خود دفاع نمایند، در این صورت برای دفاع از حقوق خود باید اقدام به تدوین و تنظیم یک لایحه دفاعیه مالیاتی نمایند.لایحه دفاعیه مالیاتی در واقع متنی است که جهت اعتراض نسبت به مالیات تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور تدوین و در نهایت به مراجع مالیاتی ارائه می‌گردد، هم چنین به فرایند نگارش لایحه دفاعی مالیاتی و اعتراض به مقام مربوطه دفاع مالیاتی گفته می‌شود.
 
مهلت تنظیم و ارسال لایحه مالیاتی
اشخاص حقیقی و حقوقی که به مبلغ مالیات تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی اعتراض دارند تا ۳۰ روز بعد از تاریخ ابلاغ برگ مالیات می‌تواند نسبت به مالیات تعیین شده اعتراض نمایند. نکته قابل اهمیت این است که لایحه مالیاتی باید به درستی نگاری شده باشد و همراه با مدارک کامل برای سازمان امور مالیاتی ارسال گردد علاوه بر تنظیم دقیق لایحه ترازنامه مالیاتی باید بر اساس صورت‌های مالی مستند نگارش گردد تا مشکلی در روند بررسی مالیاتی رخ ندهد.
 
نحوه نگارش لایحه مالیاتی
  نحوه تحریر لایحه دفاعی بسیار با اهمیت است و برای نگارش آن باید نسبت به مواد و تبصره‌های قانونی اطلاع و آگاهی داشته باشید. لازم به ذکر است که اسناد و مدارک مربوطه باید در لایحه گنجانده شود و اگر قرار است به قوانین خاصی استناد گردد باید آنها به صورت مکتوب نوشته شوند چرا که اگر دفاعیت به صورت شفاهی ذکر شود، امکان فراموش شدن و ضایع شدن حق وجود دارد، همچنین مراجع دادرسی مالیاتی بسیاری از جلسات رسیدگی خود را به صورت غیر حضوری تشکیل می‌دهند و به همین جهت مکتوب بودن لایحه دفاعیه مالیاتی الزامی است.
 
ویژگی‌های یک لایحه دفاعی مالیاتی
 در لایحه دفاعی مالیاتی علاوه بر تنظیم و تحریر آن باید از زبان حقوقی و رسمی در نگارش استفاده گردد. لایحه تنظیم شده باید بسیار کامل و در عین حال خلاصه و مفید باشد زیرا در بیشتر مواقع لایحه‌های طولانی توسط هیئت حل اختلاف مطالعه نمی‌گردد. تمامی اسناد و مدارک مرتبط با لایحه دفاعی باید به آن پیوست گردد.
 لایحه مالیاتی به دلایل مختلفی می‌تواند ارائه شودکه رایج‌ترین دلایل با عناوین زیر تدوین می‌گردد:
 مطالبه یا استرداد مالیات و عوارض ارزش افزوده
 لایحه اعتراضی به صورتحساب صادر شده از طرف سازمان تامین اجتماعی 
لایحه درخواست بخشودگی جرایم
 درخواست رسیدگی مجدد به مالیات عملکرد در مراحل ۲۳۸ و بدوی یا تجدید نظر
 لایحه ۲۵۱ مکرر
 ارائه نمودن شکایت به کمیسیون ۲۱۶
 تنظیم لایحه برای دیوان عدالت اداری
 اعتراض نمودن به ارزش افزوده
 رفع تعرض مالیاتی به دلیل تشابه اسمی
 
 در تنظیم لایحه مالیاتی با اشاره به قوانین و مقررات مالیاتی خواسته خود را بیان نمایید زیرا که نحوه رسیدگی در ادارات امور مالیاتی بر اساس قوانین و مقررات مالیاتی می‌باشد بنابراین باید تسلط کافی بر تمامی قوانین و مقررات مالیاتی داشته باشید و گزارشات رسیدگی را با دقت بررسی نمایید و چرا که در غیر این صورت تنظیم لایحه مالیاتی یک ریسک می‌باشد.
 در نحوه نوشتن لایحه مالیاتی علاوه بر این باید نحوه رسیدگی را با مقررات قانون مالیات های مستقیم ،آیین نامه‌های اجرایی، بخشنامه ها، آرای شورای عالی مالیاتی و دیوان عدالت اداری مقایسه گردد و مراتب اختلاف را ذکر نمایید.
 همانطور که گفته شد برای تنظیم لایحه مالیاتی باید اطلاعات کافی از قوانین داشته باشید در غیر این صورت تنظیم لایحه مالیاتی ریسک بزرگیست. اگر تمایل دارید لایحه دفاعی مالیاتی شما به صورت حرفه‌ای و سریع‌ترین حالت ممکن تهیه گردد و هم چنین جهت انجام خدمات امور مالیاتی خود با ارسال مدارک و مستندات خود با تیم کارشناسی امور مالی و مالیاتی ما در ارتباط باشید تا نسبت به تحریر لایحه ی دفاعی مالیاتی شما اقدام نماییم. جهت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 07136319388 تماس حاصل نمایید.

 

 

از   0   رای
0

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تمام حقوق برای شرکت پارس تدبیر محفوظ می باشد |